Verder lezen?

Altijd en overal antwoord op al je HR vragen

Start vandaag

Al abonnee?

Login

Ondernemende werknemer versus de zelfstandige of ondernemer

dr. mr. Karin Manuel  

Let op De Engelse vertaling is naar Nederlands recht!
Laatste update 20 maart 2018
Auteur(s): dr. mr. Karin Manuel

De ondernemende werknemer heeft veel overeenkomsten met de ondernemer. Net als de ondernemer steekt de ondernemende werknemer zijn nek uit voor verbeteringen, veranderingen, ontwikkelingen. Al dan niet in opdracht ontwikkelt hij ideeën en een visie om stappen naar de toekomst te zetten.

  • De roep van werkgevers om proactieve, creatieve, ondernemende en resultaatgerichte werknemers, wordt steeds groter. Dit doet een beroep op de houding en het gedragsaspect van de individuele medewerker.
  • Steeds meer werknemers combineren hun behoefte aan (financiële) zekerheid met de wens tot individuele ontplooiing en kiezen voor een hybride arbeidsrelatie.
  • De ondernemende werknemer onderscheidt zich op een aantal aspecten van de zelfstandige/ondernemer. waar de professional in loondienst zich gesteund weet door onder andere een financiële afdeling, staat de zelfstandige professional voor de taak om continu te redeneren als ondernemer.
  • Elke organisatie staat voortdurend voor de taak om te evalueren welke kwaliteiten zij nodig heeft om de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen treden.