Verder lezen?

Altijd en overal antwoord op al je HR vragen

Start vandaag

Al abonnee?

Login

Hygiënemaatregelen tegen het coronavirus

 

Let op De Engelse vertaling is naar Nederlands recht!
Laatste update 10 januari 2021
Bewerker(s): mr. Rob Duijn

Een goede hygiëne is ontzettend belangrijk bij de voorkoming van verspreiding van het coronavirus. Uiteraard wil je voorkomen dat een groot deel van het personeel ziek wordt. Bovendien ben je het aan het personeel verplicht om hen zo gezond mogelijk hun werk te laten verrichten.

Een goed begin om de hygiëne op orde te krijgen is overleg. Overleg met de verschillende afdelingen en met de verschillende disciplines in de onderneming. Door eerst goed te inventariseren welke mogelijke gevaren er zijn, kan besmetting het beste worden voorkomen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld ons Coronaprotocol voor organisatiesKennisdocumentenCoronaprotocol voor organisaties . Voor elk bedrijf zullen specifieke situaties gelden.

Er zijn wellicht plaatsen in de onderneming waar veel mensen van buiten de onderneming komen, denk aan de receptie, het bezoekerstoilet of een wachtruimte. Maar ook toegangsdeuren en de balie van de receptie worden vaker aangeraakt door bezoekers van buitenaf. Voor deze ruimtes en objecten moeten wellicht nog strengere hygiëneregels gelden. Of deze ruimtes en objecten moeten wellicht een paar keer per dag goed worden ontsmet.