Verder lezen?

Altijd en overal antwoord op al je HR vragen

Start vandaag

Al abonnee?

Login
Jacques Raaijmakers  

Let op De Engelse vertaling is naar Nederlands recht!
Laatste update 1 juni 2021
Auteur(s): Jacques Raaijmakers
Bewerker(s): mr. Rob Duijn, Jacques Raaijmakers, Susan Schaeffer, mr. Rob Duijn en mr. Susan Schaeffer
  • Sinds maart hebben veel werknemers door de coronamaatregelen meer thuis gewerkt en veel minder gereisd. Door die verandering moesten werkgevers de vaste reiskostenvergoeding eigenlijk aanpassen of geheel of gedeeltelijk tot het loon rekenen.
  • De regering heeft echter geregeld dat tot 1 juli 2021 geen gevolgen worden verbonden aan het gewijzigde reispatroon als gevolg van de coronacrisis. De regering heeft deze coulanceregeling verlengd tot en met 1 januari 2022.
  • Onder de coulanceregeling kan de vaste reiskostenvergoeding worden doorbetaald alsof er feitelijk in het reispatroon niets is veranderd. Dit zal niet leiden tot loonheffing. Voorwaarde is dat het vaste vergoedingen betreft die al voor 13 maart 2020 door de werkgever werden toegekend.
  • Maakt een werkgever na het vervallen van deze coulanceregeling andere afspraken met werknemers over de reiskostenvergoeding (bijvoorbeeld dat de werknemer de reizen per reis moet declareren), dan zal deze de wijziging moeten vastleggen in het reiskostenreglement of de arbeidsovereenkomst. Ook moet de werkgever ervoor zorgen dat het feitelijk mogelijk is om nieuwe afspraken na te komen, bijvoorbeeld door een systeem te introduceren voor losse reiskostendeclaraties.
  • Vanwege de verplichting om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer, mogen deze mondkapjes onbelast worden vergoed aan de werknemers.