Verder lezen?

Altijd en overal antwoord op al je HR vragen

Start vandaag

Al abonnee?

Login

Vakantiekrachten en seizoenswerkers

mr. Edith van Schie  

Let op De Engelse vertaling is naar Nederlands recht!
Laatste update 18 december 2020
Auteur(s): mr. Edith van Schie
Bewerker(s): mr. Susan Schaeffer

Het inzetten van (jonge) vakantiewerkers of seizoenswerkers kan een goede oplossing zijn om een tijdelijk tekort aan personeel of piekdrukte op te vangen. Bij het inzetten van vakantiewerkers en seizoenswerkers komt meer kijken dan vaak in eerste instantie wordt gedacht. Daarom een overzicht van de aandachtspunten.

  • Het komt regelmatig voor dat vakantiekrachten en seizoenswerkers geen arbeidscontract hebben. Dat is heel onverstandig, bijvoorbeeld omdat mondeling gemaakte afspraken achteraf tot discussies kunnen leiden. In dat geval kun je niet bewijzen welke afspraken zijn gemaakt. Het is jouw woord tegen dat van de werknemer. In veel gevallen wint de werknemer het dan, omdat de werkgever de mogelijkheid had om de afspraken schriftelijk vast te leggen.
  • Voor vakantiewerkers en seizoenswerkers gelden soms bijzondere fiscale regelingen, bijvoorbeeld de studenten- en scholierenregeling.
  • Bij minderjarige vakantiekrachten moeten werkgevers zich aan bijzondere regels houden. Er gelden beperkingen wat betreft het soort werkzaamheden en de arbeidsduur. Deze zijn ook weer per leeftijd afwijkend.
  • De bijverdiensten van scholieren en studenten van 16 en 17 jaar kunnen gevolgen hebben voor de kinderbijslag of de studiefinanciering.