Verder lezen?

Altijd en overal antwoord op al je HR vragen

Start vandaag

Al abonnee?

Login

Re-integratieverslag

 

Let op De Engelse vertaling is naar Nederlands recht!
Laatste update 11 december 2020
Bewerker(s): mr. R. Duijn
  • Als een werknemer langdurig ziek wordt, moeten werkgever en werknemer hun uiterste best doen de zieke weer aan het werk te krijgen. Als het niet lukt om de werknemer binnen twee jaar te re-integreren, moet hij een aanvraag indienen voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering.
  • Na 91 weken ziekte moeten werkgever en werknemer een verslag opstellen over de re-integratie. Dit bestaat uit verschillende documenten die gedurende het re-integratieproces zijn opgesteld.
  • Het re-integratieverslag biedt UWV inzicht in de situatie van de zieke werknemer. Is het resultaat van de re-integratie onbevredigend, dan kan de werkgever een uitgebreide beoordeling van zijn inspanningen verwachten. Als UWV meent dat het re-integratieverslag niet aan de eisen voldoet, kan dat tot zware sancties leiden. 
  • Als het niet lukt om de werknemer te re-integreren, moet deze een aanvraag indienen voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Uiterlijk 91 weken na zijn ziekmelding moet de werknemer een WIA-aanvraag indienen bij UWV. Werkgever en werknemer kunnen UWV echter ook gezamenlijk verzoeken de WIA-aanvraag uit te stellen.
  • Hebben werkgever en werknemer in de ogen van UWV voldoende re-integratie-inspanningen verricht, dan wordt de medewerker uitgenodigd voor een keuring. Of hij recht heeft op een uitkering, is afhankelijk van de uitslag hiervan.
  • Als werkgever en werknemer een conflict hebben over de re-integratie is het verstandig een mediator in te schakelen of een deskundigenoordeel aan te vragen.