Verder lezen?

Altijd en overal antwoord op al je HR vragen

Start vandaag

Al abonnee?

Login

Werving en selectie

 

Let op De Engelse vertaling is naar Nederlands recht!
Laatste update 20 maart 2020
Bewerker(s): Rob Duijn

Werving- en selectiebeleid is een belangrijk onderdeel van het personeelsbeleid. Het proces moet goed aansluiten op de personeelsbehoefte en personeelsplanning. Resultaat van het wervings- en selectieproces is een (eventueel tijdelijke) aanstelling van een of meerdere geschikte werknemers. Voor het proces van werving en selectie gebruikt men ook wel de Engelse term ‘recruitment’.

  • Werving en selectie omvat het hele proces van het aantrekken, selecteren en aanstellen van werknemers voor de organisatie. 
  • Het wervingsproces start zodra een vacature ontstaat. Deze vacature moet worden ingevuld met een of meer geschikte werknemers. Er kan intern en extern of grensoverschrijdend worden geworven. Hiervoor kunnen verschillende wervingsmiddelen worden ingezet. 
  • Daarna moeten de meest geschikte kandidaten worden geselecteerd. Een assessment, psychologische test of medische keuring kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 
  • Wanneer een geschikte kandidaat is gevonden, wordt een aanstellingsgesprek gevoerd. Hierin kan een laatste onderhandeling plaatsvinden over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en kunnen enkele praktische zaken (zoals het invullen van het loonbelastingformulier, identificatie van de werknemer) plaatsvinden. 
  • Het is van belang dat de werkgever de potentiële of nieuwe werknemer gedurende het wervings- en selectieproces en na aanstelling blijft monitoren. Dit levert waardevolle informatie op over de kwaliteit van het werving- en selectieproces.