Verder lezen?

Altijd en overal antwoord op al je HR vragen

Start vandaag

Al abonnee?

Login

De waarde van leiderschap en de meetbare rol van HR

Prof. dr. Janka I. Stoker en Prof. dr. Harry Garretsen  

Let op De Engelse vertaling is naar Nederlands recht!
Laatste update 21 juni 2017
Auteur(s): Prof. dr. Janka I. Stoker en Prof. dr. Harry Garretsen

Wat een organisatie waard is, is voor profit-organisaties vrij simpel vast te stellen. Bedrijven hebben een marktwaarde en er bestaan allerlei manieren om die waarde uit te drukken. Denk aan de aandelenkoers, maar ook bijvoorbeeld aan gecombineerde scores in allerlei ranglijsten, zoals de Fortune500-lijst voor Amerikaanse bedrijven.

De vraag wat precies de waarde is van de inputs en in bijzonder het Human Capital voor een organisatie, is al wat lastiger te beantwoorden. Als Human Capital zou samenvallen met de inzet van de factor arbeid dan zou de totale loonsom als de waarde kunnen worden gezien. Maar dat is wel een beperkte definitie, die voorbijgaat aan het feit dat de voorraad Human Capital in een organisatie meer omvat op enig moment dan de hoeveelheid beschikbare arbeid.

Wat voor Human Capital in algemene zin geldt, geldt des te sterker voor de leiders van een organisatie: wat zijn goede leiders eigenlijk waard? Een vraag die naar onze mening bij uitstek bij de afdeling HR thuishoort, maar daar te weinig daadwerkelijk op tafel ligt. Dat laatste is niet alleen een gemiste kans voor de organisatie, maar ook voor HR-experts zelf. Zij lopen hiermee het gevaar te veel operationeel en te weinig strategisch gericht bezig te zijn.